OM OS

De selvejende boliginstitutioner Langenæshus nr. 21 og 23 og Langenæsbo nr. 25 indeholder beboelseslejligheder med tilhørende kollektive lokaler og fælles funktioner.

Langenæshus og Langenæsbo indholder:

2 og 3 værelses lejligheder, må kun bebos af personer over 40 år. Man må ikke have hjemmeboende børn under 15 år. Man må ikke have husdyr.

I dagligstuen er der mulighed for at læse 5 daglige aviser, slappe af og hygge sig. Desuden kan du også låne forskellige bøger fra vores lille bibliotek.

I vores store baderum forefindes badekar og en motionscykel.

Vi har i 2023 etableret motionsrum med mange faciliteter i det gamle beboerrum ved siden af vaskeriet i 21.

F.eks. forefindes motionscykel, løbebånd, romaskine, stepmaskine, ribber, træningselastikker, pilatesbold, håndvægte,  osv.

Der er vejledninger til brug af redskaberne.

I beboerværkstedet kan du forårsklargøre din cykel (der er ophæng), og der er værktøj, som man kan benytte til at arbejde på forskellige kreative projekter i træ, metal osv. i værkstedet.

LANGENÆSHUS

Langenæshus består af Augustenborggade 21 og 23. Augustenborggade 21 er taget i brug i 1960 og Augustenborggade 23 er taget i brug i 1963. Langenæshus er et ‘kollektivhus’, der er opført med støtte fra Foreningen til Fremskaffelse af Boliger for Enlige og Ældre. For at komme i betragtning til en lejlighed skal man erhverve sig en partialobligation. Partialobligationen giver brugsret til en bolig.

Der er 2 forskellige muligheder for at erhverve en partial-obligation. Nogle partialobligationer handles i fri handel, som typisk foregår via partialobligationsejeren selv, eller eventuelt via en ejendomsmægler. De resterende partial-obligationer erhverves via en klausuleret venteliste, som administreres på kontoret. For at komme i betragtning til en sådan partialobligation, skal man lade sig notere på en venteliste.

Langenæshus består af ialt 234 boliger.

36 stk.  – 3  værelses  –  102 kvm.
123 stk. – 2  værelses  –  81 kvm.
57 stk.  – 1  værelses  –  63 kvm.
1 stk.  –  3 værelses  –  129 kvm.
6 stk.  –  3 værelses  –  97 kvm.
6 stk.  –  1 værelses  –  47 kvm.
1 stk.  –  3 værelses  –  144 kvm.

LANGENÆSBO

Langenæsbo er beliggende Augustenborggade 25, og blev taget i brug i 1965. Langenæsbo er som Langenæshus et ‘kollektivhus’ og oprindeligt opført med støtte fra Foreningen til Fremskaffelse af Boliger for enlige og ældre. Samtidig med opførelse af Augustenborggade 25, byggede man et tilhørende plejehjem, der senere blev solgt fra til Århus Kommune, der efterfølgende har ombygget plejehjemmet til 31 tidssvarende plejeboliger. Skødet indeholder en klausul om, at alle beboere i 21, 23 og 25 har bevaret en fortrinsret til en plads på plejehjemmet.
For at komme i betragtning til en lejlighed skal man erhverve sig en partialobligation. Partialobligationen giver brugsret til en bolig.
Der er 2 forskellige muligheder for at erhverve en partialobligation. Nogle partialobligationer handles i fri handel, som typisk foregår via partialobligationsejeren selv, eller eventuelt via en ejendomsmægler. De resterende partialobligationer erhverves via en klausuleret venteliste, som administreres på kontoret. For at komme i betragtning til en sådan partialobligation, skal man lade sig notere på en venteliste. 

Langenæsbo indholder 96 lejligheder:

60 stk.  –  3 værelses
24 stk.  –  2 værelses
12 stk.  –  1 værelses

BESTYRELSER

Bestyrelsen af langenæshus og langenæsbo sørger for bla bla bla. Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat. Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed Bestyrelsen af langenæshus og langenæsbo sørger for bla bla bla. Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat. Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed Bestyrelsen af langenæshus og langenæsbo sørger for bla bla bla. Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat. Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed 

Bestyrelse ved Langenæsbo

Fornavn Efternavn

Bestryelsesformand

Fornavn Efternavn

Bestryelsesformand

Fornavn Efternavn

Bestryelsesformand

Bestyrelse ved Langenæshus

Fornavn Efternavn

Bestryelsesformand

Fornavn Efternavn

Bestryelsesformand

Fornavn Efternavn

Bestryelsesformand