Følg disse råd, så passer du samtidig på din økonomi, dit indeklima og din sundhed:

Radiatoren
Brug alle radiatorer i stedet for én eller få. Det er både billigst og giver en jævn varme i boligen. Det bliver dyrere for dig, hvis du fx kun bruger en radiator og slukker de andre. En velfungerende radiator er varm øverst og koldere i bunden. Hvis den er helt kold, er det sandsynligvis fordi du har opnået den ønskede temperatur. Dæk aldrig radiatoren til og placer ikke møbler lige foran den.

Temperaturen
Som tommelfingerregel skal du have ca. 20 grader i alle rum. Lavere temperatur kan give kondens og fugt – dvs. et dårligt indeklima og risiko for usund skimmelsvamp. Stil termostaten på 3 på alle radiatorer. Det svarer som regel til ca. 20 grader. For at måle temperaturen kan du placere et termometer på en indervæg i 1 meters højde.

Termostaten
Termostaten registrerer temperaturen og justerer varmen ud fra din indstilling: Når det er koldt åbner termostaten for varmen i radiatoren. På samme måde lukker den igen for varmen, når den ønskede temperatur er nået. Lad termostaten styre varmen, og sørg for at den sidder frit og ikke er tildækket. Hvis radiatoren ikke reagerer, når du skruer op eller ned på termostaten, så skal du kontakte din vicevært.

Husk udluftning
Du gør dig selv og din bolig en tjeneste ved at lufte ud dagligt. Den bedste måde at lufte ud på er ca. 5 minutters gennemtræk 2 gange om dagen. På den måde skifter du hurtigt luften ud i boligen uden at vægge, møbler mv. når at blive kolde. Luk termostaterne, når du lufter ud. Ellers går de op på fuld styrke. Luk vinduerne efter 5 minutter med gennemtræk og sæt termostaten tilbage på ca. 3.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *